Welke verre reizen moet je echt maken in je leven?

In het verleden gingen vooral ontdekkingsreizigers naar verre oorden zoals China, Indonesië en Thailand. Tegenwoordig loop je dankzij het vliegtuig binnen mum van tijd in hun voetsporen. Bestemmingen aan de andere kant van de wereld zijn dankzij het vliegtuig goed bereikbaar. Een van mooie bestemming ligt maar liefst 7507 kilometer van Amsterdam: China. Het is maar één van de  verre reizen die je echt moet maken in je leven. Welke bestemmingen zijn nog meer prachtig? Je leest het in dit artikel!

Welke verre reizen mag je niet missen?

Wij raden zeker een groepsreis aan naar China en Tibet. Tijdens deze groepsreis ontdek je de hoogtepunten van China en het minstens zo fascinerende Tibet. Wellicht zou je daarna nog verder door kunnen reizen naar het tropische Zuid-Thailand, waar je naast wuivende palmbomen een groot aantal prachtige tempels vindt. Of zoek de zon op aan de andere kant van de wereld, in Florida!

Wil je liever iets korter reizen? Dan is een verre reis naar Zuid-Afrika ook een optie. Toch is dit ook niet naast de deur: vanaf Amsterdam ben je minstens 11 uur onderweg voordat je op het vliegveld in Zuid-Afrika staat.

Verre reis naar China en Tibet

Tijdens een groepsreis in China en Tibet kom je in een andere wereld terecht. Denk alleen al aan de Chinese taal en het geschrift dat voor veel reizigers onbegrijpelijk is. Met de internationale groep waarmee je reist moet het echter prima lukken om van deze reis een succes te maken. Tijdens een groepsreis worden alle hoogtepunten van China en Tibet bezocht.

tibet

Denk daarbij onder andere aan de legendarische Verboden Stad en de meer dan 6400 kilometer lange Chinese Muur. Sla ook een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen plein) niet over. Op deze plek riep Mao Zedong in 1949 de Volksrepubliek China uit.

Tibet: Het dak van de wereld

Tibet is een deel van China en ligt hoog in de bergen. Zodoende heeft deze regio de bijnaam ‘Het Dak van de Wereld. Tevens is het wereldberoemd als de woonplaats van de Dalai Lama. Door de ligging in de bergen is deze rondreis alleen geschikt voor personen met een goede conditie. Je zult namelijk Tibetaanse dorpjes op maar liefst 3650 meter hoogte bezoeken. Hou er daarnaast rekening mee dat de hotels, het eten en de infrastructuur van mindere kwaliteit zijn dan in het Westen. Het bruisende China en de unieke boeddhistische cultuur van Tibet maken alle inspanningen echter de moeite waard.

Verre reis naar Zuid-Afrika

Heb je altijd al de ‘Big Five’ op de Savanne willen spotten? Dan is het maken van een verre reis naar Zuid-Afrika een goed idee. Een groepsreis duurt een paar weken. Een bezoek aan Zuid-Afrika, Swaziland en Leshoto is bijvoorbeeld een unieke ervaring. Vergeet vooral niet om de bruisende Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad te bezoeken. Ook het Kruger National Park, vol wilde dieren, en een kaas- en wijnproeverij zijn aan te raden.

zuid afrika

Het Kruger National Park is voor veel reizigers een van de hoogtepunten van Zuid-Afrika. In dit wildreservaat van 20.000 vierkante kilometer leven maar liefst 147 zoogdieren! Kruger kan elk jaar rekenen op 1 miljoen bezoekers per jaar. Naast wilde dieren staat Zuid-Afrika ook bekend om de uitstekende wijnen. Zodoende is een kaas- en wijnproeverij een fantastische ervaring. Proost!

Verre reis naar tropisch Zuid-Thailand

Tijdens een verre reis naar Thailand zul je ontdekken dat dit land meer te bieden heeft dan zon, zee en strand alleen. Zo is het zuiden mede vanwege de tropische regenwouden en uitgestrekte rivieren een paradijs voor natuurliefhebbers. Je ontdekt in een paar weken tijd werkelijk alle hoogtepunten van Thailand, waaronder de Golf van Thailand en Krabi.

zuid thailand

Ontdek al het moois van Thailand

Wil je graag deelnemen aan een groepsreis? Een van de voordelen daarvan is dat je begeleiding hebt door een ervaren gids. Hij of zij vertelt je van alles over de mooie bezienswaardigheden die Thailand rijk is.  Wist je bijvoorbeeld dat de Golf van Thailand vrij ondiep is? Krabi staat vanwege haar vele prachtige stranden bekend als een van de mooiste provincies van Thailand. Met name de stranden van Railay Beach zijn een plaatje.

Wanneer je ’s avonds vrije tijd hebt zou je eventueel de Krabi Night Market kunnen bezoeken. Hier eet je voor een spotprijs heerlijke Thaise maaltijden, zoals verse vis. Tijdens deze mooie reis in Zuid-Thailand overnacht je in hotels in Bangkok, Cha-Am, Chumphon, Khao Sok en Krabi. Deze accommodaties zijn voorzien van moderne faciliteiten zoals WiFi en beschikken over een fijn zwembad waarin je na een excursie even lekker kunt afkoelen.

Verre reis naar Florida

De bijnaam van de Amerikaanse staat Florida is ‘The Sunshine State’. Zelfs in de koudste periode van het jaar is het er 18 graden. Niet voor niets is deze verre reis erg populair in de wintermaanden.  Ook in de zomermaanden is Florida dankzij de ontspannen sfeer een fijne bestemming. Wij raden aan om een auto of een touringcar te gebruiken wanneer je van plan bent om te reizen van Miami naar de Florida Keys en Key West.  Deze vervoermiddelen zijn vanwege de warme temperaturen van Florida voorzien van airconditioning.

florida

Geniet van Key West of Disney

Key West is een sfeervolle plek waar je met een hapje en drankje kunt genieten van gezellige cafeetjes vol muziek. Deze verre reis is geschikt voor jong en oud. Zo kunnen gezinnen zich uitstekend vermaken in een van de pretparken in Orlando, waaronder het wereldberoemde Disney World. Bezuinig vooral niet op de accommodatie in Florida.

Wij raden hotels aan met minstens drie sterren en een fijn zwembad. Wel zo fijn om na een drukke en warme dag even af te koelen in het zwembad! Veel reizen naar de de ‘Sunshine State’ eindigen in Miami Beach, waar je op het zandstrand even kunt bijkomen van alle indrukken.

Plaats een reactie